Редактор: e-mail: Кадър: БТВ Тази сутрин в София пристигнаха 18 720 ваксини на

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВ Тази сутрин в София пристигнаха 18 720 ваксини на
Коментари Харесай

Кунчев: Март-април ще има в пъти повече ваксини и може да почне имунизиране на всички желаещи

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

 

Тази заран в София дойдоха 18 720 ваксини на " Пфайзер " и " Бионтех ", които са на половина от в началото декларираната численост. Причината са индустриални промени в компанията.

" Това ще е единствената понижена численост. Тази седмица ще стартира втората фаза в някои от домовете за възрастни хора, както и в първите учебни заведения, където има описи с искащи. Започва и реимунизацията за тези, които получиха първата доза. Март-април ще има в пъти повече ваксини. Тогава ще можем да стартираме ваксинирането на всички искащи. За момента персоналните лекари имат данни за тези, които са показали предпочитание ", разяснява на брифинг преди минути основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

На конференцията на здравните управляващи стана ясно, че нежеланите лекарствени реакции от имунизацията до предходната седмица са били 19, което долу-горе е като 1/1000. Всички обявени реакции са леки. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР